Pentru ca cele mai bune idei să nu rămână la nivel de vis, Hackathon-ul vine în ajutorul tău. Alătură-te cu prietenii tăi într-o competiție de 12 ore și dă frâu liber gândurilor tale pentru a realiza următoarea aplicație de succes. Nu uita să ai la tine puțină inspirație, determinare și desigur, un laptop! În rest, nu-ți mai rămâne decât să te bucuri de spiritul acestui maraton de codat, la al cărui final munca îți va fi jurizată și premiată pe măsură.
Tematici Hackathon
Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) este cea mai veche organizație studențească din Academia de Studii Economice, fiind, totodată, și membru activ ANOSR.
În cei 25 de ani de implicare, profesionalism și inovație, peste 200 de proiecte au fost desfășurate cu succes.
Misiunea SiSC cuprinde reprezentarea studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, susținerea drepturilor studenților în mediul academic și dezvoltarea acestora atât pe plan personal, cât și profesional, în cadrul proiectelor SiSC.
Organizatorul proiectului ITFest și, implicit, al Maratonului de programare (denumit în continuare „Concursul”) este Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC), denumit în continuare Organizator”, în parteneriat cu Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică.
Concursul se va derula cu respectarea prevederilor cuprinse în prezentul regulament (denumit în cele ce urmează „Regulamentul”). Termenii și condițiile prezentului Regulament, așa cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru toți participanții Concursului.
Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica Regulamentul, aducând la cunoștința publicului acest fapt în timp util.
ITFest este un proiect cu tradiție, aflat la cea de-a XIV-a ediție. Prin intermediul diverselor evenimente, ITFest își propune să contribuie la diminuarea unor slăbiciuni ale sistemului educațional, precum: lipsa contextelor în care tinerii se pot afirma în fața angajatorilor, imposibilitatea tinerilor de a dobândi experiența necesară angajării, neadaptarea sistemului educațional la nevoile pieței muncii sau existența unui caracter preponderent teoretic al sistemului educațional.
Evenimentul se dezvoltă în jurul sferei IT și cuprinde Job Hub, Webinarii tematice, Hackathon Tech, Hackathon Non-Tech precum și un concurs de Algoritmică.
Ediția din acest an se va desfășura în perioada 18 – 31 octombrie 2021.
Concursul va avea loc în data de 30 octombrie 2021, sub forma unui Maraton de programare cu o durată de 12 ore, în cadrul căruia participanții vor avea de dezvoltat o aplicație pe o tematică aleasă de compania parteneră la care s-au înscris, folosind orice limbaj de programare doresc. Concursul este organizat și se va desfășura integral online, în conformitate cu prevederile prezentului Regulament, fiind accesibil oricărei persoane fizice, înrolată într-un program de liceu, facultate sau master, care acceptă termenii și condițiile prezentului Regulament.
Concurenţii nu au voie să converseze cu nimeni în afară de membrii echipei lor şi personalul desemnat de către organizatori. Personalul de asistenţă poate sfătui participanţii în legătură cu probleme de sistem, precum explicarea mesajelor de eroare ale sistemului.
Concurenții trebuie să dispună de o cameră web și nu au voie să părăsească meeting-ul până la anunțarea câștigătorilor.
Concurenții pot fi descalificați de către organizatori pentru orice activitate care periclitează competiţia, cum ar fi modificarea neautorizată a materialelor de concurs sau comportamentul de distragere a atenţiei.
Poate participa orice persoană fizică, înrolată într-un program de liceu, facultate sau master.
În cazul în care un participant este minor, este obligatorie prezența la eveniment cu acordul parental (anexat la sfârșitul Regulamentului) completat de unul dintre părinții sau tutorii legali ai minorului.
Prin participarea la Concurs, participanții precum și orice persoană care va fi prezentă pe perioada desfășurării Concursului, își dau acordul pentru a fi înregistrați video și/sau audio și/sau foto și pentru a li se face publice fotografiile și/sau înregistrările video şi/sau audio pe site-ul http://itfest.sisc.ro, pe paginile de Facebook ITFest, SiSC ASE și pe Instagram @sisc.ase, LinkedIn SiSC și prin newsletter SiSC ASE.
Prin participarea la Concurs, participanții precum și orice persoană care va fi prezentă pe perioada desfășurării concursului înțeleg să nu furnizeze public informații care pot aduce daune imaginii Organizatorului, sub sancțiunea suportării tuturor consecințelor generate de încălcarea acestei obligații. Prezenta obligație trebuie respectată pe durata Concursului precum și după finalizarea sa.
Participanții își vor aduce echipamentele de care au nevoie pentru dezvoltarea aplicației lor.
Participanții care nu respectă prezentul Regulament și deciziile oficiale ale juriului, partenerilor și Organizatorului, vor fi excluși automat din concurs.
Pentru a putea participa la Maratonul de programare, participantul trebuie să se înscrie completând formularul de înregistrare aflat pe site-ul https://itfest.sisc.ro/ și să își încarce CV-ul în cadrul formularului.
Nu se percep taxe de înscriere.
Înscrierea participanților se va face în perioada 13 octombrie - 27 octombrie. După această dată nu se vor mai accepta alte înscrieri - excepție face situația în care Organizatorul decide să aibă loc prelungiri ale înscrierilor. Participanții au obligația să furnizeze informații reale și complete în formularul de înscriere în concurs.
Participanții se pot înscrie doar la una dintre categoriile stabilite de organizator.
Participanții se pot înscrie în echipe formate din 1-3 membri. Membrii acesteia își vor alege un reprezentant care va completa primul formularul de înscriere. Ulterior, este necesară completarea formularului de înscriere și de către ceilalți membri ai echipei, pe baza codului token primit de către reprezentant la înscrierea acestuia.
Prin înscriere participantul declară expres că a citit, a înțeles și este de acord cu termenii și condițiile prezentului Regulament.
Imposibilitatea de a participa la oricare dintre evenimentele desemnate va duce la descalificarea automată.
Organizatorul respectă și protejează confidențialitatea datelor personale din formularele de înscriere. Orice informație personală este prelucrată și folosită conform politicii de confidențialitate a datelor personale și nu va fi folosită în niciun mod care contravine acestei politici.
Organizatorul are obligația de a nu folosi materialele trimise de participanți în alte scopuri ce nu țin de concurs. Totodată, organizatorul își rezervă dreptul de a oferi partenerilor CV-urile participanților.
Prezentările lucrărilor sau orice alte materiale realizate în vederea concursului nu vor rămâne în proprietatea organizatorului, dar ne rezervăm dreptul de a ceda codurile sursă ale participanților în cazul în care acestea sunt solicitate de către partenerii proiectului.
Aplicațiile dezvoltate de fiecare participant nu pot fi utilizate/comercializate de către participanți sau de către companiile partenere, fără acordul scris al fiecărei părți implicate .
Organizatorul nu își asumă nicio răspundere în cazul în care lucrările realizate în urma concursului folosesc elemente de conținut (texte, imagini, coduri sursă etc.) care încalcă drepturile de autor. Întreaga răspundere aparține celui care a realizat lucrarea.
Participanții au dreptul de a fi jurizați în mod echitabil, în aceleași condiții și după aceleași criterii în funcție de fiecare categorie.
Juriul este format din reprezentanții companiilor partenere. Criteriile de jurizare sunt alese exclusiv de aceștia.
Ierarhia se stabilește în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute.
Membrii juriului nu sunt obligați să acorde premii la o secțiune, în cazul în care lucrările din secțiunea respectivă nu sunt la un nivel calitativ satisfăcător.
După ce concursul s-a încheiat, iar rezultatele au fost făcute publice, participanții pot depune plângeri sau contestații, după cum urmează:
Imediat după finalizarea concursului concurenții pot depune o plângere organizatorilor, urmând ca aceștia să ia o decizie finală.
Acest proces este guvernat după cum urmează:
Recursul va fi respins în mod automat în cazul în care procedura de mai sus nu este urmată.
În cadrul Concursului, organizatorul oferă câte 3 (trei) premii pentru fiecare categorie (în total 9 câștigători, câte 3 la fiecare categorie). Premiile reprezintă vouchere eMAG în valoare de 2000 lei (locul I), 1800 lei (locul II), respectiv, 1600 lei (locul III).
Participanții câștigători vor fi contactați ulterior de către Organizator pentru a intra în posesia premiilor.
Organizatorul nu va fi ținut răspunzător pentru toate și oricare prejudicii, suferite de către câștigător, indiferent de natura acestor prejudicii, suferite din momentul predării premiului către câștigător.
Eventualele litigii apărute între organizator și concurenți se vor rezolva pe cale amiabilă.
În cazul în care un concurent are de semnalat un incident în legătură cu desfășurarea evenimentului, se va adresa organizatorului cu o sesizare scrisă în acest sens trimisă pe adresa itfest@sisc.ro, în termen de maximum 15 de zile de la data incidentului, organizatorul fiind obligat să ofere un răspuns în maximum 30 de zile.
Înscrierea se va face pe baza depunerii CV-ului și completării unui formular.
Concurenții vor avea libertatea de a implementa diverse aplicații folosind tehnologia dorită de aceștia.
Fiecare companie va putea alege un anumit domeniu pentru care participanții să realizeze aplicații.
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 octombrie 2021.