Dacă simți că ai o soluție pentru orice situație se ivește, atunci categoric nu trebuie să ratezi Algoritmica. Vino și alătură-te unei echipe unite de același scop: rezolvarea cât mai rapidă și eficientă de probleme. Cu doar câteva ore de punere la încercare a minții, poți avea rezultate mari. Alege Algoritmica, iar noi te vom premia pe măsura ingeniozității tale!
Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) este cea mai veche organizație studențească din Academia de Studii Economice, fiind, totodată, și membru activ ANOSR. În cei 24 de ani de implicare, profesionalism și inovație, peste 200 de proiecte au fost desfășurate cu succes.
Misiunea SiSC cuprinde reprezentarea studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, susținerea drepturilor studenților în mediul academic și dezvoltarea acestora atât pe plan personal, cât și professional, în cadrul proiectelor SiSC.
Organizatorul proiectului ITFest și, implicit, al evenimentului Algoritmică (denumit în continuare „Concursul”) este Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC), denumit în continuare „Organizator”, în parteneriat cu Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică.
ITFest este un proiect cu tradiție, aflat la cea de-a XIII-a ediție. Prin intermediul diverselor evenimente, ITFest își propune să contribuie la diminuarea unor carențe ale sistemului educațional, precum: lipsa contextelor în care tinerii se pot afirma în fața angajatorilor, imposibilitatea tinerilor de a dobândi experiența necesară angajării, neadaptarea sistemului educațional la nevoile pieței muncii sau existența unui caracter preponderent teoretic al sistemului educațional.
Evenimentul se dezvoltă în jurul sferei IT și cuprinde Job Fair, Workshopuri tematice, Hackathon, precum și un concurs de Algoritmică.
Ediția din acest an se va desfășura în perioada 24 octombrie – 7 noiembrie 2020.
Concursul de Algoritmică din cadrul evenimentului ITFest este destinat atât studenților, cât și liceenilor bine pregătiți în acest domeniu. Competiția este la a VI-a ediție, bucurându-se de tineri pasionați de IT care participă în special în scopul de a căpăta și mai multă experiență. Ediția de anul acesta se va desfășura în data de 31 octombrie 2020, în București, în conformitate cu prevederile prezentului regulament.
Concursul oferă elevilor de liceu și studenților oportunitatea de a-și exersa și demonstra abilitățile de algoritmică și de lucru în echipă.
• Un participant trebuie să fie dispus și capabil să concureze.
• Un participant este eligibil pentru a concura dacă este înscris la liceu, în ciclul de licență sau master.
• În cazul în care un participant este minor, este obligatorie prezența la eveniment cu acordul parental (anexat la sfârșitul regulamentului) completat de unul dintre părinții sau tutorii legali ai minorului.
Înscrierea participanților se va realiza prin completarea formularului de înscriere, disponibil la adresa www.itfest.sisc.ro. Nu se percep taxe de înscriere.
Înscrierea participanților se va face în perioada 19.10.2020 - 29.10.2020. După această dată nu se vor mai accepta alte înscrieri, excepție făcând situația în care Organizatorul decide să aibă loc prelungiri ale înscrierilor. Participanții au obligația să furnizeze informații reale și complete în formularul de înscriere în concurs.
Participarea se poate realiza și în echipă, fiecare echipă având în componență de la unul la maximum trei concurenți. În cazul în care este vorba despre o echipă, membrii acesteia își vor alege un reprezentant care va completa primul formularul de înscriere. Ulterior, este necesară completarea formularului de înscriere și de către ceilalți membri ai echipei, pe baza codului token primit de către reprezentant la înscrierea acestuia.
Prin înscriere participantul declară expres că a citit, a înțeles și este de acord cu termenii și condițiile prezentului regulament.
Selectarea participanților se face pe baza CV-ului și a informațiilor trecute în el. Organizatorul își rezervă dreptul de a alege participanții în limita locurilor disponibile. Nu se pot face contestații în privința selecției.
Imposibilitatea de a participa la oricare dintre evenimentele desemnate va duce la descalificarea automata.
Nu sunt eligibili pentru a participa membrii echipei de organizare a proiectului, dar nici membrii din Biroul Executiv și Biroul de Conducere SiSC.
Concurenții sunt încurajați să lucreze în echipă, să se folosească de Internet și de propriile resurse pentru a duce la bun sfârșit toate problemele.
Prin participarea la Concurs, participanții precum și orice persoană care va fi prezentă pe perioada desfășurării Concursului, își dau acordul pentru a fi înregistrați video și/sau audio și/sau foto și pentru a li se face publice fotografiile și/sau înregistrările video şi/sau audio pe site-ul http://itfest.sisc.ro, pe paginile de Facebook ITFest și SiSC ASE, pe Instagram la @sisc.ase și pe canalul de YouTube SiSC ASE.
Prin participarea la Concurs, participanții precum și orice persoană care va fi prezentă pe perioada desfășurării concursului înțeleg să nu furnizeze public informații care pot aduce daune imaginii Organizatorului, sub sancțiunea suportării tuturor consecințelor generate de încălcarea acestei obligații. Prezenta obligație trebuie respectată pe durata Concursului precum și după finalizarea sa.
Vor fi propuse 10 probleme de algoritmică cu diferite trepte de dificultate, cu rezolvări intermediare, pentru care sunt necesare cunoștințe specifice.
Concursul se desfășoară pe parcursul a cinci ore, însă organizatorii au autoritatea de a modifica durata concursului în cazul unor situaţii neprevăzute. Dacă durata concursului se va modifica, se va face tot posibilul ca participanţii să fie anunţaţi la timp şi într-un mod unitar.
Concurenţii nu au voie să converseze cu nimeni în afară de membrii echipei lor şi personalul desemnat de către organizatori. Personalul de asistenţă poate sfătui participanţii în legătură cu probleme de sistem, precum explicarea mesajelor de eroare ale sistemului.
Concurenții pot fi descalificați de către organizatori pentru orice activitate care periclitează competiţia, cum ar fi modificarea neautorizată a materialelor de concurs sau comportamentul de distragere a atenţiei.
Pentru rezolvarea problemelor din cadrul concursului de Algoritmică se va utiliza limbajul de programare C++ .
Este necesară participarea la concurs cu propriul laptop.
Compilatoare: G++ 8.2.0, C++ 11.
Timpul maxim de execuție este de 2 secunde.
Rezolvările propuse vor fi verificate prin intermediul unei platforme online, ce va garanta obiectivitatea evaluării fiecărui concurent. Participanții vor încărca sursele rezolvărilor, iar numărul de compilări nu este limitat.
Toate problemele vor avea punctaje intermediare, maximul fiind de 100 de puncte. Punctajul va fi acordat în funcție de corectitudinea rezolvării propuse.
În caz de egalitate, departajarea se va face calculând suma timpilor pentru fiecare submit.
În cazul în care se constată nereguli sau abateri în timpul concursului, concurenții ar trebui să le aducă la cunoștință oficialilor concursului, astfel încât să fie luate măsuri cât mai curând posibil. După ce concursul s-a încheiat, iar rezultatele au fost făcute publice, aceștia pot depune plângeri sau contestații, după cum urmează:
Imediat după finalizarea concursului concurenții pot depune o plângere organizatorilor, urmând ca aceștia să ia o decizie finală.
Acest proces este guvernat după cum urmează:
• Rezultatele concursului nu sunt finale, până când procesul de reclamații și contestații nu s-a finalizat.
• Orice altă reclamație trebuie să se bazeze pe una sau mai multe dintre următoarele situații: încălcări ale regulamentului, abaterea unei echipe sau abateri ale unor oficiali ai concursului cu intenția de a fraudă.
• Doar participanții pot depune reclamații și contestații.
• Deciziile sunt definitive. Mai exact, o decizie privind rezolvarea unei probleme nu poate fi contestată.
Recursul va fi respins în mod automat în cazul în care procedura de mai sus nu este urmată.
După rezolvarea posibilelor contestații se va realiza ierarhizarea concurenților. Clasamentul se face în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute.
Concurenții clasaţi pe primele locuri în clasamentul general vor obţine premii sau menţiuni acordate de echipa ITFest.
De asemenea, partenerii competiției pot acorda premii suplimentare, în funcție de propriile criterii.
Prezentele obligații trebuie respectate pe durata perioadei Concursului, precum și după finalizarea sa. Participanții își asumă:
• Înainte de completarea formularului de înscriere, participanții sunt obligați să ia la cunoștință prezentul regulament și să respecte deciziile oficiale ale organizatorului.
• Participanţii au obligația de a furniza informații reale și complete în cadrul formularului de înscriere.
• Participanții sunt obligați să respecte clauzele stipulate în prezentul regulament.
• Sunt interzise introducerea şi consumul de alcool şi/ sau alte substanţe interzise de lege în spaţiile de desfăşurare a concursului.
Nerespectarea obligațiilor are drept consecință pierderea dreptului de a participa la activitățile evenimentului.
Prezentele obligații trebuie respectate pe durata perioadei Concursului, precum și după finalizarea sa. Organizatorul își asumă:
• Echipa ITFest este responsabilă de stabilirea regulamentului, a politicii și a orientării concursului și își rezervă dreptul de a face modificări regulamentului, cu anunțarea ulterioară a participanților.
• Organizatorii supraveghează desfășurarea concursului, rezolvă conflictele apărute, recomandă modalitățile de a face concursul mai accesibil și atractiv pentru participanți.
• Organizatorul are obligația de a informa participanții în mod corect cu privire la desfășurarea evenimentului.
• Organizatorul va răspunde tuturor mesajelor cu privire la eveniment, indiferent de mijlocul de comunicare.
• Organizatorul respectă și protejează confidențialitatea datelor personale din formularul de înscriere. Orice informație personală este prelucrată și folosită conform politicii de confidențialitate a datelor personale și nu va fi folosită în niciun mod care contravine acestei politici.
• Organizatorul are obligația de a nu folosi materialele trimise de participanți în alte scopuri ce nu țin de concurs. Totodată, organizatorul își rezervă dreptul de a oferi partenerilor CV-urile participanților.
Eventualele litigii apărute între organizator şi concurenţi se vor rezolva pe cale amiabilă.
Organizatorii nu îşi asumă niciun fel de responsabilitate privind accidentele, incidentele de natură contravenţională sau penală, răniri, consum de băuturi alcoolice în timpul desfășurării evenimentului.
Organizarea proiectului poate fi întreruptă doar în cazul apariţiei unor evenimente importante neprevăzute sau din motive independente de voinţa organizatorilor.
Prezentul regulament este valabil pentru ediția din anul 2020 a proiectului ITFest și are caracter obligatoriu, atât pentru organizator, cât și pentru participanți.
Alte acţiuni întreprinse de organizator şi nereglementate de către regulament, vor fi analizate de ambele părţi spre un acord comun, atât al participanţilor, cât şi al organizatorilor, astfel încât aceste acţiuni să nu pună în pericol desfăşurarea normală a proiectului.
Prezentul regulament este disponibil în format online pe site-ul www.itfest.sisc.ro. Prezentul regulament cuprinde 8 pagini scrise.
Participarea se va realiza în echipe, fiecare echipă având câte un separeu pentru o mai bună organizare în timpul concursului.
Concurenții vor avea libertatea de a implementa diverse aplicații folosind tehnologia dorită de aceștia.
Fiecare companie va putea alege un anumit domeniu pentru care participanții să realizeze aplicații.
Înscrierea se va face pe baza depunerii unui CV și completării unui formular.Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie 2019